U bent hier

Nieuws

Drie kleinkinderen van de oprichters van hotel- en restaurantketen Van der Valk hebben de Nederlandse snelwegrestaurants en -hotels van het Italiaanse horecabedrijf Autogrill overgenomen. De kopers laten weten dat ze met hun investeringsmaatschappij GR8 Investments een overnamesom van 22,7 miljoen euro overeen zijn gekomen met Autogrill.

DOETINCHEM - De nieuwe supermarkt World of Food in Doetinchem is de eerste supermarkt in de stad waar een ter plekke bereide hamburger kan worden genuttigd. „Een vorm van blurring", zegt Pieter Rozendaal, directeur van supermarktketen Dekamarkt waar World of Food onder valt.

Blurring is een trendy mengvorm, waarbij in een winkel ook bijvoorbeeld een wijntje kan worden gedronken: een mix van detailhandel en horeca.

Marriott International heeft de aankoop van Starwood Hotels & Resorts Worldwide afgerond waardoor het de grootste hotelketen ter wereld wordt. 

Het nieuwe bedrijf zal meer dan 5.700 accommodaties en 1,1 miljoen kamers beheren in 110 verschillende landen. Met deze aankoop is de distributie van Marriott in Azië en het Midden-Oosten meer dan verdubbeld.

Uitbreiding Raad van Bestuur

Op nog geen vijf minuten afstand van het Witte Huis heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zijn eigen presidentiële suite gebouwd.

Het 'Trump International Hotel and Tower' is de nieuwste toevoeging aan zijn hotelimperium. Sprankelende kroonluchters, spiegelend marmer en dik, zwaar tapijt versieren de hal van dit voormalige postkantoor in Washington DC. De officiële opening staat voor oktober gepland, maar vandaag mochten de eerste gasten naar binnen.

De toerismesector wordt steeds belangrijker voor de Nederlandse economie. Voor het tweede jaar op rij zijn de toeristische bestedingen in 2015 met 5 procent gegroeid ten opzichte van het jaar daarvoor.

Dat maakte het CBS maandag 22 augustus bekend. Buitenlandse toeristen hebben vorig jaar in ons land bijna 20 miljard euro uitgegeven, ruimt 13 procent meer dan in het jaar daarvoor.

De zelfstandigenorganisatie NSZ vraagt in een persbericht alle horeca-uitbaters om waakzaam te zijn voor enkele nieuwe criminele technieken. “Deze praktijken deden zich deze zomer opmerkelijk veel voor in hotels, restaurants en cafés”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

Een sollicitatiegesprek kan je toekomst bepalen. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Lees hier zeven tips voor een goed gesprek.

1. Kleding: let op de details

Natuurlijk denk je na over wat je aantrekt naar je sollicitatiegesprek. Maar besteed ook aandacht aan de details. Poets je schoenen en haal losse draadjes weg. Merkkleding schijnt ook goed te zijn. ‘Wie een merktrui draagt, zal wel succesvol zijn', is de gedachte.

2. Meenemen: diploma's, je scriptie en een extra cv

Wat kun je doen op het gebied van personeelsbeleid bij de aanname van personeel om bij vervelende incidenten niet met lege handen te staan? Bijvoorbeeld als je afscheid wilt nemen van een medewerker.

Natuurlijk hoop je bij het binnenhalen van een nieuwe medewerker dat je een plezierige en langdurige relatie aangaat. Op voorhand uitgaan van het slechte en het negatieve is niet de bedoeling. Toch kan het geen kwaad enige zaken vooraf uit te zoeken en uit te sluiten bij het aannemen van nieuw horecapersoneel.

Raadpleeg openbare bronnen

De horeca zit eindelijk weer in de lift. Een leuk gegeven, maar geldt dat dan voor elke horecaondernemer? De vraag stellen, is hem beantwoorden: ‘nee’ natuurlijk!

De Terras Top 100 2016 gaat over een maand van start. Elke zaak die minimaal dertig stoelen heeft, aan tafel serveert en vrij toegankelijk is, kan zich nog tot 1 april inschrijven. Daarna gaat de jury op pad. Maar waar wordt nou op gelet?  

‘Maar is het dan zo belangrijk dat ik het viltje met het logo naar de gast toe op tafel leg?’. Nou, van levensbelang is het natuurlijk niet, maar als je ’t viltje toch op tafel legt, waarom dan niet meteen goed? Het zijn de details die de doorslag geven. Dat geldt ook voor het neerzetten van een flesje of een bierglas.