U bent hier

Supermarkt World of Food mixt supermarkt met horeca

DOETINCHEM - De nieuwe supermarkt World of Food in Doetinchem is de eerste supermarkt in de stad waar een ter plekke bereide hamburger kan worden genuttigd. „Een vorm van blurring", zegt Pieter Rozendaal, directeur van supermarktketen Dekamarkt waar World of Food onder valt.

Blurring is een trendy mengvorm, waarbij in een winkel ook bijvoorbeeld een wijntje kan worden gedronken: een mix van detailhandel en horeca.

Restaurant
World of Food is een supermarkt met een restaurant, al vindt Rozendaal dat 'een groot woord': „Wel staan er tafeltjes met stoelen. In de winkel wordt gekookt, er kan een maaltijd worden genuttigd en er zijn belegde broodjes."

Familiebedrijf
World of Food is een dochteronderneming van Dekamarkt, de supermarkt die in 1941 ontstond in Velsen en werd gestart door de familie Kat. „We zijn een echt familiebedrijf", zegt Rozendaal. „Juist omdat we een degelijk familiebedrijf zijn, denken we ook dat we bij Doetinchem en de Achterhoek passen. En andersom ook."

Vestigingen
Er zijn 83 vestigingen van Dekamarkt in Nederland. Van World of Food is er tot dusverre één vestiging: in Beverwijk. Een tweede komt in Apeldoorn en wordt op 27 oktober geopend. Doetinchem wordt nummer drie in de rij en zal begin december de deuren openen. Het verschil tussen Dekamarkt en World of Food is, dat de laatste dus aan blurring doet en dat er veel versproducten zijn.

Iseldoks
World of Food komt te zitten op de begane grond van het nieuwe Iseldoks naast de Action aan de zijde van het spoor. Action, nu nog aan de overzijde van de C. Missetstraat gelegen, verhuist medio oktober naar de overzijde.